Pages

Thursday, March 3, 2011

Goed begin vd dag: parkeerwachtertje plagen in Den Haag

Vanochtend -zoals gebruikelijk- rijd ik in mijn auto naar kantoor. Voor mij rijdt een busje van de dienst verkeershandhaving, met daarin twee parkeerwachters. Zij 'pleuren' hun busje werkelijk midden op de stoep, tussen anti-auto paaltjes door aan de overkant van mijn kantoor. Geen mens die er nog normaal langs kan.  Zal wel een reden hebben denk ik, terwijl ik 20 meter verderop mijn auto in een officieel parkeervak schuif waar genoeg plek is voor wel 5 auto's.

Terwijl ik naar kantoor loop zie ik hoe twee parkeerwachters uit het busje stappen uit en lekker bonnen gaan schrijven in de Anna Paulownastraat. Een werkelijk schandalige vertoning.

Ik kan hier dermate slecht tegen, dat ik besluit om een goed klevende sticker van lekker groot formaat uit kantoor te pakken. Die sticker plak ik lekker stevig vast op de voorruit van hun busje, ter hoogte van de bestuurder. Op de sticker staat: SCHANDALIG! Geen ontkomen aan.

Mijn irritatie verdwijnt snel, als ik na een kwartiertje vanuit mijn kantoor zie hoe de twee wachters weer instappen en willen wegrijden. Na 30 seconden stapt de bestuurder uit en zie ik tot groot genoegen hoe zij kennis neemt van de tekst op mijn sticker. Ik schiet nu echt in de lach als ze ruim een minuut moet pielen en pulken om die sticker er weer af te krijgen. Inmiddels stapt de andere wachter ook uit. Tot mijn verbazing blijkt hij een echte agent te zijn. Zowel de vrouwelijke parkeerwachter als haar passagier de agent, kijken beteuterd rond. Wie zou dat nou gedaan hebben? Inmiddels ben ik in de schaterlach geschoten.

Met zo'n goed begin van mijn dag, kruip ik achter mijn laptop om hiervan verslag te doen op mijn blog.

Er wordt op aan de deur geklopt! (dit gebeurd zelden). De agent staat voor mijn kantoor (niet mevrouw de parkeerwachtster want die heeft immers geen strepen) en hij kijkt erg streng. Ik open de deur, met een brede glimlach. Hij toont mij een handje vol kleverige stickerresten en vraagt me of ik misschien weet wie dat op hun voorruit heeft geplakt. Oppassen dat ik niet in de lach schiet nu.

"Jawel, dat ben ik geweest. En zal ik u uitleggen waarom? Omdat ik het ronduit schandalig vind hoe jullie je auto daar midden op de stoep pleuren om vervolgens parkeerbonnen te gaan schrijven. Maar ik vind het wel sportief dat u even bij mij aanklopt om uw excuses te maken."

Ik ben benieuwd wie de strekking kan raden van het gesprek dat hier op volgt...

1 comment:

I like interaction, thank you!

Note: Only a member of this blog may post a comment.