Pages

Sunday, November 25, 2012

Nieuwe voorwaarden www.overheid.nl: Zijn jullie gek geworden!

Vanochtend vroeg was ik even benieuwd naar een paar kadastrale gegevens mbt. ons huis, en begreep dat ik op www.mijnoverheid.nl een overzicht kon inzien (zodat ik niet hiervoor hoef te betalen).

Tot mijn stomme verbazing wil de organisatie mij daarbij dwingen tot een keuze waar juridische consequenties aan kunnen kleven! Zie hieronder:


De volledige voorwaarden zijn hier te zien.

Als ik deze voorwaarden accepteer, ben ik dus verplicht om regelmatig hierop in te loggen. Doe ik dat niet, dan riskeer ik dat ik officiĆ«le communicatie van overheidsinstanties niet op tijd zie en mogelijk wettelijke termijnen overschrijd. Accepteer ik de voorwaarden niet, dan ben ik niet langer welkom om informatie over mezelf en mijn gezin in te zien op deze overheidsdienst.

ZIJN JULLIE NOU HELEMAAL GEK GEWORDEN DAAR?!

Update: onder protest de voorwaarden maar geaccepteerd en direct een reactieformulier ingevuld:


Bij het inloggen op deze dienst werd ik vanochtend geconfronteerd met een voldongen feit: danwel dwingende voorwaarden accepteren, waarbij ik mij verplicht tot het regelmatig inloggen en lezen van berichten op deze dienst, danwel mijn account opzeggen.

Volgens mij heb ik recht op het gebruik van deze -en hierop aangesloten diensten, zonder dat hieraan dergelijke verregaande verplichtingen en mogelijk juridische consequenties aan kleven.

Dergelijke praktijken stroken totaal niet met de doelstelling van deze dienst en passen totaal niet in het juridisch kader in Nederland.

Bij deze derhalve deel ik u dus mede dat ik de voorwaarden onder protest heb geaccepteerd, teneinde van de diensten gebruik te kunnen maken. Voor alle duidelijkheid meld ik u dat ik niet regelmatig zal inloggen, en dat u mijn berichtenbox niet voor communicatiedoeleinden mag gebruiken.

Graag zou ik zien dat u mijn inlog-gegevens actief houdt, waarbij u mijn -onder protest- gedane acceptatie van voorwaarden, in uw systemen en die van uw toeleveranciers weer ongedaan maakt.

Ik wacht uw reactie met belangstelling af.

W. Aukema.

4 comments:

 1. Idd een waanzinnige disclaimer, ik zou die commentaar aangetekend sturen om safe te zijn

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank voor je comment. Mijn punt is dat het niet zozeer een disclaimer is, maar een 'echte' voorwaarde. Inmiddels heb ik een email waarin staat dat mijn feedback/klacht is aangekomen ;-)

   Delete
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Waar is men mee bezig zeg.
  Geloof dat ik graag wil beslissen wanneer ik ergens in log en niet dat de andere partij dat bepaald.

  ReplyDelete
 3. Te bizar voor woorden inderdaad....
  Ik kwam gisteren ook in aanraking met deze nieuwe voorwaarden, had ook het formulier al ingevuld.

  Het verbaast me dat er blijkbaar niet meer mensen over vallen... leest niemand dit soort voorwaarden, of vind iedereen het maar gewoon dat ik idd door gebruik van een website te maken meteen verklaar dat ik deze site regelmatig zal gaan bezoeken

  ReplyDelete

I like interaction, thank you!

Note: Only a member of this blog may post a comment.